Senatorul PNL Mario Oprea, secretar al Biroului Permanent al Senatului, afirma, itnr-un comunicat de presa transmis vineri, ca il "someaza" pe presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu sa transmis la Monitorul Oficial hotararea in cazul votului dat de Senat pentru Dan Sova, asa cum a solicitat Curtea Constitionala, si ii cere lui Victor Ponta sa nu blocheze publicarea astazi a deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial.

Mario OpreaFoto: senat.ro

Comunicatul semnat de Oprea:

"Tariceanu nu mai are nici un motiv sa amane, asa cum a facut-o pana acum, solutionarea conflictului de natura constitutionala cu Justitia. Orice secunda de intarziere il situeaza pe actualul presedinte al Senatului in afara legii si a Constitutiei.

Argumentatia Curtii Constitutionale data publicitatii vineri, care dezvolta solutia clara emisa in 8 aprilie, atesta faptul ca Senatul are o singura varianta constitutionala, aceea de a redacta o hotarare de incuviintare a arestarii preventive in cazul Dan Sova.

Adoptarea unei solutii de respingere, asa cum in mod eronat s-a antepronuntat Tariceanu si lideri ai PSD, nu-si regaseste nici un temei in motivarea Curtii Constutionale. O astfel de varianta inseamna un nou abuz impotriva principiilor statutului de drept, pe care il vom sesiza din nou la Curtea Constitutionala.

Ii cerem imperativ lui Victor Ponta, care are in subordine Monitorul Oficial, sa nu blocheze publicarea astazi a deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial."

Reactia liberalilor vine dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat vineri motivarea deciziei din 8 aprilie privind conflictul juridic de natura constitutionala, cand CCR a decis ca Senatul trebuie sa redacteze o hotarare in cazul votului din 25 martie privind cererea DNA de retinere si arestare preventiva a senatorului Dan Sova. Senatul nu a redactat pana acum respectiva hotarare, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu afirmand ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale.