Kelemen Hunor, presedintele UDMR si unicul candidat la sefia Uniunii, l-a aparat public vineri pe Nagy Zsolt, fost ministru condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru coruptie in dosarul privatizarilor strategice. "Nagy Zsolt este nevinovat si a fost totusi incarcerat. Trebuie sa fim solidari cu el si sa transformam justitia intr-o institutie care nu permite astfel de procese inechitabile. Te sustinem Zsolt! Speram ca vei fi liber in curand", a spus Kelemen Hunor la congresul UDMR, congres la care tema principala a liderilor maghiari este recastigarea increderii in politicieni.

"Nagy Zsolt este nevinovat si a fost totusi incarcerat. Trebuie sa fim solidari cu el si sa transformam justitia intr-o institutie care nu permite astfel de procese inechitabile. Te sustinem Zsolt! Speram ca vei fi liber in curand. Daca nu vom fi capabili sa explicam acest lucru, nu vom fi capabili sa luptam pentru dreptatea noastra, iar aceasta situatie va conduce la o deceptie uriasa in randul alegatorilor careia il vom cadea victima si noi. Trebuie sa spunem raspicat: justitia trebuie sa functioneze, iar noi sprijinim stradania de a o face functionala. Dar respingem generalizarile si etichetarea. Vom fi intotdeauna solidari cu cei care au fost nedreptatiti. Statul de drept inseamna lipsa totala a arbitrarului", a spus Kelemen Hunor in apararea lui Nagy Zsolt, potrivit Agerpres.

Paradoxal, in acelasi discurs tinut in fata participantilor la Congres, Kelemen Hunor spusese ca politica maghiara din Transilvania nu poate exista fara smerenie si fara servirea comunitatii: "Politica este inainte de toate o servitute, ea inseamna servirea comunitatii. Necesita si mai multa smerenie. Politica maghiara din Transilvania nu poate exista fara smerenie. Cel care nu intelege acest lucru si nu face politica in aceasta maniera probabil ca nu trebuie sa desfasoare in prezent o asemenea activitate. Aceasta este esenta regandirii si reformularii Uniunii si a rolului sau".