Eurodeputatii socialisti romani, impreuna cu Norica Nicolai si Mircea Diaconu, au inaintat catre chestorul Parlamentului European o solicitare prin care cer inlocuirea televiziunii acreditate Realitatea TV cu Antena 3, anunta eurodeputatii Marian Jean Marinescu si Theodor Stolojan, intr-un comunicat de presa. Acestia declara ca eurodeputatii PNL nu au fost consultati, fiind instiintati de acest demers de catre biroul chestorului.

Europarlamentarii PNL Marian Jean Marinescu si Theodor StolojanFoto: Agerpres

Romania are dreptul la doar doua televiziuni acreditate, una fiind TVR, iar cealalta Realitatea TV.

Eurodeputatul PNL Marian Jean Marinescu, vicepresedinte al PPE, sustine ca a trimis imediat o solicitare chestorului, in care a cerut oprirea acestei proceduri. "Un asemenea demers nu se poate face fara consultarea tuturor eurodeputatilor romani. (...) Noi nu am fost intrebati. Momentan procedura a fost suspendata, urmand ca luni sa depunem documente oficiale prin care vom cere ca lucrurile sa ramana exact asa cum sunt acum", a declarat Marinescu.

Theodor Stolojan, liderul delegatiei PNL, a sustinut ca i-a spus chestorului Parlamentului European ca "Realitatea TV este o televiziune de stiri neutra. Antena 3 are afinitati politice declarate. De aceea, consider demersul colegilor deputati socialisti lipsit de fair-play".

Amintim ca si europarlamentarul Cristian Preda a publicat pe contul sau de Facebook o lista cu semnaturi ale parlamentarilor PSD care cer inlocuirea Realitatii TV cu Antena 3 in grila de programe receptionate in Parlamentul European.

Citeste si: