Premierul Victor Ponta sustine construirea unui aeroport la Brasov, insa, mai intai, autoritatile locale trebuie sa decida daca aeroportul va fi administrat de autoritatile locale sau de Ministerul Transporturilor, adaugand ca acesta ar trebui inclus in strategia regionala. Intrebat daca sustine construirea unui aeroport la Brasov, prermierul a raspuns ca trebuie, mai intai, lamurita situatia pe plan local, Consiliu Judetean - Primarie, care ar trebui sa decida daca vor ca aeroportul sa fie administrat de autoritatile locale sau de Minsiterul Transporturilor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt doua lucruri care trebuie indeplinite, pentru ca sustin acest proiect. In primul rand trebuie lamurita situatia pe plan local, dintre Consiliul Judetean si Primarie. Nu vreau sa ma bag eu sa rezolv conflictele pe plan local. Daca vor sa-l tina ei, daca vor sa-l dea la Ministerul Transporturilor, deci trebuie sa se decida ei spre binele Brasovului. Al doilea lucru, trebuie sa integram Aeroportul Brasov in strategia regionala, pentru ca stiti bine ca exista aeroport la Sibiu si la Targu Mures si evident va fi o competitie intre ele. Brasovul, din punctul meu de vedere, cunoscand si numarul populatiei si partea economica si partea turistica, sigur ar putea sa fie in pole position, dar dupa ce autoritatile locale se hotarasc sa dezvolte acest proiect. Din partea Guvernului si a mea personala exista tot spirijinul" a spus Ponta.

In situatia in care aeroportul va ramane in administrarea Consiliului Judetean Brasov, premierul a spus ca aeroportul trebuie integrat in strategia regionala, pentru a nu se "canibaliza" cu aeroporturile din Sibiu si Targu Mures.

"Ma interseaza doar, daca ramane la CJ, sa fie integrat in strategia regionala, pentru ca daca se canibalizeaza cu Sibiu si Targu Mures, nu cred ca asta e solutia. Solutia este sa se poata dezvolta toate trei", a mai spus premierul.

Intrebat daca va sustine financiar aeroportul, premierul a spus: "Evident cu bani, ca doar nu cu strangeri de mana".

Victor Ponta a participat, joi, la Brasov, la inaugurarea unei noi unitati de productie a grupului Draxlmaier, alaturi de ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Grupul german Draxlmaier a investit 50 milioane euro intr-o unitate noua de productie la Brasov, care va produce borduri, console si usi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume.