​Traian Basescu continua pe facebook seria postarilor despre Justitie incercand sa-si nuanteze declaratiile anterioare si sa sustina ca nu a atacat Justitia ci doar ca cere "respectarea dreptului la egalitate, a dreptului la libertate si a dreptului la aparare". "Intirzierea in recunoasterea coruptiei la nivel inalt ne-a costat sute de milioane. Intirzierea in functionarea justitiei in tandem cu deplina respectare a demnitatii, libertatii si dreptului la aparare va costa destine de oameni, iar acest lucru s-a mai intimplat in Romania.", a declarat fostul presedinte pe site-ul de socializare amintit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Postare integrala de pe facebook a lui Traian Basescu

"Acum opt ani, un politician, de profesie avocat, vorbea public despre un biletel trimis de primul ministru presedintelui Romaniei, prin care se cerea o interventie a sefului statului la Parchetul General in favoarea unui prieten al expeditorului. Ce nenorocire...presa, politicieni, intelectuali si ong-uri voiau rastignirea blondei pentru nemernicie. Astazi, daca cel mai mare infractor ar arata un astfel de biletel, pe buna dreptate, acelasi cor ar cere arestarea expeditorului si, probabil cu jumatate de gura, si pe a destinatarului.

Ce drum extraordinar am parcurs, dar decalajul de 7-8 ani intre semnal si constientizarea pericolului coruptiei la nivel inalt ne-a costat multe sute de milioane furate. Din cauza acestui decalaj, a fost eficienta propaganda ciracilor turnatorului Felix, a lui Vintu si a mai tinarului urmas al turnatorului, Sebastian Ghita.

Astazi, cind avem institutii puternice capabile sa lupte eficient si, daca este nevoie, brutal cu coruptia, capabile sa raspunda gravitatii fenomenului, va trag un semnal de alarma legat de oamenii care ajung in fata acestor institutii coplesitor de puternice in raport cu cetateanul, fie el martor, suspect sau inculpat: este vitala respectarea dreptului la demnitate, a dreptului la libertate si a dreptului la aparare. Aici nu avem dreptul sa inregistram decalaje intre functionare institutiilor anticoruptie, a justitiei, pe de o parte, si respectarea drepturilor justitiabilului, pe de alta parte.

Intirzierea in recunoasterea coruptiei la nivel inalt ne-a costat sute de milioane. Intirzierea in functionarea justitiei in tandem cu deplina respectare a demnitatii, libertatii si dreptului la aparare va costa destine de oameni, iar acest lucru s-a mai intimplat in Romania."