Congres UDMR pentru alegerea presedintelui si modificarea statutului /Kelemen Hunor, singurul candidat 

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:33 Actualitate | Politic

Sediul Antena 3, confiscat in urma condamnarii lui Voiculescu
Foto: Google Street View
Al 12-lea Congres UDMR se reuneste in 17-18 aprilie, la Cluj, principalele puncte pe ordinea de zi fiind alegerea presedintelui, modificarea Statutului si a Programului Uniunii.

Actualul lider al UDMR, Kelemen Hunor, este singurul candidat pentru functia de presedinte.

"Procedura de desemnare a delegatilor pentru lucrarile celui de-al 12-lea Congres al  Uniunii s-a desfasurat pe parcursul saptamanilor trecute, rezultatul constand in numirea a 778 de delegati cu drept de vot, iar Kelemen Hunor este singurul candidat pentru functia de presedinte al formatiunii", a precizat la inceputul lunii aprilie Kovacs Peter.

Secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, sustine ca, "din punct de vedere al continutului, Congresul din acest an are o miza speciala, de reconfigurare a Uniunii, de reinnoire a politicii desfasurate de UDMR".

"La finalul acestei saptamani, cu prilejul desfasurarii Congresului, vom prezenta, in premiera, documentarul intitulat 'UDMR - 25 de ani impreuna'. Istoria de un sfert de secol a Uniunii va fi evocata cu ajutorul unor interlocutori de seama, personalitati care au avut un rol determinant in sarcina de reprezentare a intereselor comunitatii maghiare. In pelicula regizata de Csibi Laszlo sunt incluse, alaturi de declaratiile lui Kelemen Hunor, Marko Bela si Takacs Csaba, interviuri cu politicieni precum Kantor Lajos, Varga Gabor, Tokay Gyorgy, Csiha Tamas, Beres Andras, Varga Attila, Marton Arpad, Hajdu Gabor, Nagy Benedek, imaginile de arhiva fiind menite sa rememoreze inceputurile Uniunii, momentele importante de la infiintarea organizatiei, precum si primii ani de activitate din Parlament si Guvern. Documentarul va avea subtitrare in limba romana", afirma acesta, citat intr-un comunicat al UDMR.

Programul provizoriu al Congresului:

Vineri, 17 aprilie
 • 13.30 - 14.00 - Raportul politic al presedintelui UDMR
 • 14.00 - 15.00 - Interventia liderilor centrali ai UDMR: liderii grupurilor Uniunii din Senat si Camera Deputatilor, vicepresedintele politic al UDMR, secretarul general, presedintele CRU, presedintele Consiliului National al Alesilor Locali, presedintele Conferintei Tineretului Maghiar din Romania (MIERT), presedintele Organizatiei de Femei a UDMR, presedintele Consiliului pentru Autonomie Culturala
 • 15.00 - 17.30 - Dezbatere politica
 • 17.30 - Adoptarea raportului presedintelui
 • 17.30 - 18.00 - Prezentarea programului politic al candidatului la functia de presedinte al Uniunii
 • 18.00 - 18.45 - Desfasurarea votului secret pentru alegerea presedintelui Uniunii
 • 18.45 - 19.45 - Modificarea Statutului UDMR
 • 19.45 - Anuntarea rezultatului votului
Sambata, 18 aprilie
 • 9.00 - 10.00 - Proiectia filmului documentar intitulat: UDMR - impreuna de 25 de ani
 • 10.00 - 10.30 - Inmanarea distinctiilor UDMR la 25 de ani liderilor centrali ai Uniunii din ultimul sfert de secol de existenta a formatiunii
 • 10.30 - 10.45 - Modificarea Programului politic al UDMR
 • 10.45 - 11.30 - Prezentarea si adoptarea documentelor Congresului
 • 12.00 - Incheierea lucrarilor Congresului
​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
648 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri