Ministrul de Externe Bogdan Aurescu va participa, luni, la Barcelona, la Conferinta ministeriala informala cu statele din Vecinatatea Sudica a UE, evenimentul avand loc in contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinatate a Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de MAE, la lucrarile reuniunii vor participa Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica de Vecinatate si Negocierile de aderare, Johannes Hahn, ministrii de externe din statele membre ale UE, alaturi de omologii lor din Algeria, Egipt, Iordania, Israel, Liban, Maroc, Palestina si Tunisia.

Evenimentul are loc in contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinatate (PEV) a Uniunii Europene, marcand lansarea consultarii de nivel in acest domeniu cu statele partenere din Vecinatatea Sudica a Uniunii Europene, mentioneaza sursa citata.

"Prezenta sefului diplomatiei romane la Conferinta ministeriala de la Barcelona va oferi oportunitatea reiterarii pozitiei Romaniei si promovarii obiectivelor generale ale tarii noastre in cadrul actualului proces de revizuire a PEV, in special a intereselor specifice pentru dezvoltarea actiunii strategice a Uniunii Europene, pe cele doua dimensiuni ale acestei politici, atat in Vecinatatea Estica a UE, cat si la sud", se arata in comunicat.

In marja reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu va avea intrevederi bilaterale cu omologi participanti la conferinta, mentioneaza MAE.