Presedintele Klaus Iohannis ii felicita pe cetatenii etniei rome cu prilejul Zilei Internationale a Romilor, seful statului aratand, in mesajul transmis miercuri, ca "diversitatea de cultura si traditie poate imbogati o societate si, in acelasi timp, o poate face mai toleranta si mai inclusiva". "Cu prilejul Zilei Internationale a Romilor, doresc sa-i felicit pe cetatenii etniei rome. Cred ca diversitatea de cultura si traditie poate imbogati o societate si, in acelasi timp, o poate face mai toleranta si mai inclusiva", se arata in mesajul presedintelui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Potrivit sefului statului, "o asemenea zi este un prilej de sarbatoare, dar si de reflectie asupra problemelor cu care se confrunta comunitatile si cetatenii de etnie roma".

"A recunoaste dificultatile si mai ales a gasi solutii pe termen lung, prin eforturi comune si dialog intre toti cei responsabili, reprezinta o proba de maturitate a societatii. Incluziunea sociala a tuturor grupurilor defavorizate sau vulnerabile este legata de proiectul unei Romanii moderne - o tara care sustine si promoveaza educatia, cultura, performanta si unitatea in diversitate, care apreciaza fiecare individ si ofera oportunitati fara discriminare. Transmit inca o data urarile mele sincere cetatenilor romani de etnie roma cu ocazia acestei Zile", incheie Klaus Iohannis.