Darius Valcov a demisionat din functia de senator, a spus avocata acestuia, marti, in ziua in care procurorii DNA au cerut instantei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele fostului ministru al Finantelor.

Darius ValcovFoto: gov.ro

"Demisia domnului Valcov este un act politic", a spus Lucia Furtuna, avocata lui Valcov, potrivit Mediafax.

Senatul precizeaza in schimb, intr-un comunicat, ca pana marti seara la ora 18.00 demisia lui Darius Valcov nu a ajuns la cabinetul presedintelui Senatului.

"Pana in acest moment, demisia domnului senator Darius Valcov nu a ajuns la cabinetul presedintelui Senatului. Cand documentul va fi inregistrat, mass-media va fi instiintata", a transmis Senatul.

Darius Valcov era senator din 2012, iar demisia din aceasta functie vine la aproape o luna de la inceperea urmaririi penale pe numele sau, pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au cerut, marti, instantei emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pentru Darius Valcov, dupa avizul dat de Senat, fostul ministru fiind acuzat de folosire a informatiilor obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le administreaza prin interpusi.

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca propune arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand de marti 7 aprilie, a senatorului Darius Bogdan Valcov, fost primar al municipiului Slatina, pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

Masura a fost propusa de procurori dupa ce Senatul a avizat, in 1 aprilie, cererile de extindere a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva pentru noile fapte de care este suspectat Darius Valcov.

Senatorul PSD Darius Valcov mai are un mandat de arestare preventiva, din 2 aprilie, emis de instanta suprema pentru o perioada de 23 de zile, respectiv pana in 24 aprilie. Procurorii DNA au cerut instantei primul mandat de arestare preventiva pentru Darius Valcov dupa ce au inceput urmarirea penala pe numele lui pentru trafic de influenta, iar solicitarea a fost avizata de Senat.