Demisia in original a deputatului UDMR Marko Attila Gabor nu a ajuns la Camera Deputatilor, iar in cazul in care acest document nu va ajunge pana la inceputul sedintei de plen de marti, miercuri va fi supusa la vot cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului, scrie Agerpres.

"Cu privire la demisia domnului Marko Attila, astazi (marti - n.r.) in plen se va discuta, daca pana astazi la ora plenului demisia nu vine semnata, nu a venit pana in acest moment, maine (miercuri - n.r.) la votul final va fi supusa la vot cererea ministrului Justitiei", a spus secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu la finalul Biroului permanent.

Demisia deputatului UDMR Marko Attila Gabor a fost transmisa saptamana trecuta Biroului permanent in copie, de catre presedintele Uniunii, Hunor Kelemen, in aceste conditii neputand fi inregistrata.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat cererea DNA in cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, intr-un nou dosar penal. Potrivit vicepresedintelui Comisiei juridice, Ciprian Nica, pentru retinere au fost 17 voturi "pentru", unul "impotriva" si unul nul, iar pentru arestare preventiva s-au inregistrat 16 voturi "pentru", unul "impotriva", o abtinere si un vot nul.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, el fiind reprezentat de doi avocati, care au transmis deputatilor ca Marko Attila Gabor este in Ungaria, iar mesajul sau este "ca nu se sustrage retinerii sau arestarii pentru ca vrea sa isi dovedeasca nevinovatia".