PNL a cerut azi premierului Victor Ponta, printr-un comunicat de presa, să lamureasca, public, situația curselor TAROM prin care zeci de senatori și deputați au fost impiedicați să ajungă la Parlament unde trebuie să se discute modificare Statutului parlamentarilor. "PNL suspecteză că PSD și Victor Ponta se folosesc de instituțiile statului pentru a împiedica Opozția să fie prezentă la o dezbatere capitală pentru Statutul senatorilor și deputaților", scrie sursa citata.

Tabela Aeroportul din Timisoara, fotografie facuta de senatorul Cristian BodeaFoto: Hotnews

Intrebat despre aceasta idee vehiculata de liberali, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat doar ca "este o gluma".

Senatorul PNL Cristian Bodea a acuzat in aceasta dimineata ca "zeci de parlamentari din opozitie sunt blocati in aeroporturi" pentru ca apoi PSD sa poata acuza ca liberalii nu sunt prezenti la dezbaterile de dupa-amiaza pe tema statutului parlamentarilor.

Senatorul Bodea: 20 de parlamentari blocati la Timisoara, desi era soare

"Avionul de la Timisoara trebuia sa plece la 8.45, cica decolam abia la 12.30. Teoretic. La Iasi aud ca e la fel: 4 ore intarziere. Scuza aceeasi: TAROM pretinde ca s-au stricat ambele avioane si trebuie sa trimita altele", a spuns dimineata Bodea intr-o postare de pe pagina personala de Facebook.

"Acum, la o numaratoare simpla avem cateva zeci de parlamentari din Opozitie blocati in aeroporturi: Banat, Crisana, jumatate din Moldova", sustine liberalul acuzand ironic: "sigur nu are nicio legatura cu faptul ca la ora 14.00 incepe plenul comun intempestiv pus la cale de PSD".

Acesta a adaugat, intr-o interventie telefonica la B1TV ca numai la Timisoara sunt blocati 20 de parlamentari ai opozitiei desi "e soare, frumos, fara nori". "Cine e seful Tarom? Domnul Ponta! Dupa aceea poate sa spune ca opozitia boicoteaza statutul parlamentarilor", a acuzat Bodea.

Aeronavele Tarom au avut intarzieri pentru ca a fost nevoie de verificari suplimentare, a precizat pentru hotnews.ro, Georgeta Dinu, director de comunicare in cadrul Tarom. Potrivit sursei citate, cursa 601 a plecat de la Timisoara de la 13.06 si se estimeaza ca va ateriza la Bucuresti pe la 14.25, iar cea 701 de la Iasi a decolat la 12.40 si a ajuns la Aeroportul Henri Coanda la 13.40.

Cateva zeci de persoane au asteaptat aproximativ trei ore, in Aeroportul din Iasi pentru a pleca catre Bucuresti, intrucat cursa aeriana Tarom programata sa decoleze spre Capitala marti dimineata are intarziere, informeaza si Mediafax. Cursa aeriana Iasi-Bucuresti, programata sa decoleze la ora 9.30, a avut o intarziere de peste trei ore, dupa ce avionul care efectua zborul Bucuresti-Iasi nu a plecat de pe Otopeni la ora stabilita, respectiv 8.00.

"Acelasi Tarom, aceleasi probleme. Din pacate, in ciuda eforturilor de dezvoltare a Aeroportului Iasi, compania Tarom nu reuseste sa respecte atat orarul de zbor, cat si pasagerii din Iasi. Avionul trebuia sa decoleze de la Iasi la 9.20, dar am fost anuntati ca nu exista aeronava si ca va sosi peste cateva ore. Iasi ramane Cenusareasa celor de la Tarom", a declarat senatorul PNL Mihaela Popa, unul dintre pasagerii aflati in aeroport.

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a facut luni un apel catre parlamentarii din partid si catre cei din opozitie sa fie prezenti marti la Parlament, pentru a participa la punerea in acord a Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor cu deciziile Curtii Constitutionale.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a caracterizat sambata convocarea pentru ziua de marti a plenului Parlamentului drept 'golanie politica', explicand ca, in acea zi, 'foarte multi colegi parlamentari, din pricina sarbatorilor legale, nu vor fi prezenti la Parlament' si sustinand alesii au fost chemati 'tocmai marti' pentru 'a nu putea fi votate actele necesare' punerii in acord a Regulamentului cu Constitutia.