¬Copresedintele PNL Alina Gorghiu scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, referitor la faptul ca numele sau a fost vehiculat pentru functia de premier, ca liberalii au un singur candidat pentur "functii inalte" in persoana lui Catalin Predoiu.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Am vazut ca numele meu este iarasi pus la grea incercare. Le transmit calduros celor care vor sa ma promoveze, din cand in cand, in inalte functii de stat, ca PNL are un singur candidat si inalt si bine pregatit, in persoana lui Catalin Predoiu. Nu e, deci, nevoie nici de propuneri, nici de dezmintiri. Si eu, si Catalin Predoiu suntem oameni mari, vaccinati si ne bem cafeaua des impreuna. Altfel, dezbaterile despre resursele umane ale partidului sunt bune mereu, dar si mai bune daca au ca scop innoirea partidului si nu rotatia de cadre", a spus Gorghiu.

Afirmatia sa vine in contextul in care senatorul PNL Cristian Bodea a afirmat, intr-un interviu publicat luni de stiripersurse.ro, ca izbucnirea scandalului finantarii ilegale a campaniei electorale a PNL Buzau din 2008, in care este implicat George Scutaru, i-a determinat pe liberali sa ia in calcul o alta varianta pentru functia de premier in locul lui Catalin Predoiu, asa cum era stabilit.

Bodea a declarat ca Alina Gorghiu este potrivita pentru aceasta functie. "Propunerea mea, cu Alina Gorghiu premier, nu e noua. Am spus-o si in ianuarie. Cand am spus si ca nu e voie sa facem viitorul guvern PNL cu cei ce au mai fost ministri. Indiferent de partid sau premierul pe care l-au slujit. Altfel, vom deschide noi falii intre noi. E cam greu sa inghiti un fost adversar politic, d-apoi sa il si lauzi la tv ca ministru bun? Am mai nominalizat-o si atunci pe Alina, pentru ca, hai sa fim sinceri, Predoiu e si el un fost. Ca si MRU. Si pentru ca e in firea lucrurilor ca presedintele partidului sa fie premier. Cum de Blaga stiu sigur ca isi doreste sa fie numai presedinte al partidului, eu consider ca am facut o propunere echitabila", a declarat Bodea.