Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la Agentia Nationala de Integritate (ANI) de o avocata care, in numele unui client, cere verificarea averii demnitarului din ultimii 10 ani, ea primind raspuns de la institutie cu privire la demararea verificarilor, scrie Mediafax.

UPDATE - Oprea: Nu am niciun dubiu ca ANI va constata o data in plus ca nu sunt suspiciuni in ce ma priveste

Ministrul de Interne Gabriel Oprea spune ca nu este prima oara cand este verificat de ANI si ca nu are niciun dubiu ca agentia va constata o data in plus ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce il priveste.

Gabriel Oprea face aceasta declaratie dupa ce o avocata a declarat ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica averea ministrului, la sesizarea facuta de ea in numele unui client.

"Nu este prima data cand se fac astfel de verificari, mai ales ca de ani de zile ocup functii de demnitate publica. Am trecut de mai multe ori prin filtrul institutiilor cu atributii in verificarea demnitarilor si, dupa cum se stie, niciodata nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregula in legatura cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile tarii si voi face acelasi lucru in continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu ca ANI va constata o data in plus ceea ce a constatat si cu alte ocazii, si anume ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce ma priveste", spune Oprea, intr-un comunicat.

Totodata, el precizeaza ca respecta dreptul de a depune petitii si sesizari, garantat prin Constitutie.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru - Anghel, in numele unui client al acesteia.

Avocata a declarat pentru Mediafax ca a facut trei sesizari la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, la cea din urma primind raspuns in 18 februarie cu privire la faptul ca vor fi demarate verificari.

In sesizare, s-a cerut verificarea tuturor declaratiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 - 2014.

Totodata, Anghel spune ca va sesiza ANAF, dupa ce inspectorul ANI care se ocupa de caz nu ar fi urmat procedura si nu s-ar fi adresat Directiei de integritate din ANAF.

In sesizarile catre ANI avocata reclama mai multe nereguli precum faptul ca Oprea nu si-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie si salariu, nu ar fi platit taxe pentru mai multe imobile achizitionate si ar avea datorii la buget.

Ea a mai precizat ca clientul in numele caruia a depus sesizarile la ANI nu este in vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoana care "are cunostinta de aceste abateri" si, "ca orice bun cetatean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate.

Anghel a mai declarat pentru Mediafax ca nu au fost sesizate alte institutii in afara de ANI privind abaterile reclamate de clientul sau.