Intrebat daca isi mai da demisia din functia de primar, Radu Mazare a raspuns evaziv. 'Uite, ma gandesc. Mai ales dupa ce l-am vazut pe domnul Basescu ca a trecut in partea astalalta (...) Nu m-am razgandit, dar ma mai gandesc', a spus edilul potrivit Agerpres.

Radu Mazare, la reuniunea PSDFoto: Agerpres

Radu Mazare a declarat miercuri ca el nu va face denunturi, pentru ca nu este turnator, sustinand ca inca se gandeste in legatura cu anuntul sau privind demisia din functia de primar al municipiului Constanta.

Radu Mazare s-a prezentat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat contestatia DNA la decizia instantei de a-l lasa liber pe primar, intr-un dosar in care acesta este cercetat pentru luare de mita.

La finalul procesului, primarul Constantei a fost intrebat de jurnalisti daca el ar face, in anumite conditii, denunturi la DNA. 'Eu nu sunt turnator. Eu, structural, ca om, nu fac parte din cei 3 milioane de turnatori, despre care vorbea Basescu ca le-a predat dosarele de colo-colo. Eu sunt barbat', a raspuns Mazare.

El a negat acuzatiile procurorilor ca ar fi primit mita sub forma unor contracte de publicitate acordate de diverse firme televiziunii Neptun TV, aratand ca el nu putea controla aceasta televiziune, deoarece a detinut doar 7% din actiuni pe care le-a si vandut in anul 2002.

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, pe 19 martie, ca a demisionat de la sefia organizatiei judetene a PSD, ramanand un simplu membru al formatiunii politice. Pe 18 martie, cand a ajuns acasa la Constanta de la Bucuresti, Radu Mazare a spus ca intentioneaza, curand, sa demisioneze de la Primaria Constantei, dar si de la partid.

'Da, foarte clar si romaneste, as vrea sa-mi dau demisia si vreau sa fac lucrul asta curand. Nu ma intrebati ce inseamna curand, daca intr-o zi, doua, dar este o chestiune cred eu de saptamani, de luni. Acelasi lucru vreau sa-l fac si de la partid. Pai ce, sa ajung eu sa ma puna aia de la Bucuresti, sa ma dea afara fiindca ma ancheteaza un procuror? Pai uite cum m-a anchetat procurorul, m-a si bagat la beci de doua ori, dupa care am venit sa vorbesc cu voi. Asta e motiv sa ma dai afara din partid? Eu stiu ca cu totii suntem nevinovati pana la o hotarare definitiva. Dar... sa ramana domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor si eu sa raman cu viata mea. Am si eu dreptul la viata mea', a afirmat primarul Radu Mazare.