Modificarile la Statutul deputatului si senatorului nu intra miercuri in dezbaterea plenului comun al Parlamentului, deoarece comisia speciala nu a facut raport, a anuntat liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban.

"Daca cineva v-a spus ca intra astazi in plen, v-a mintit. Ieri (marti - n.r.) s-a hotarat la Birourile permanente reunite sesizarea, in sfarsit sa fie sesizata Comisia pentru statut care trebuie sa faca raportul pentru dezbatere in plen cu cele patru proiecte de modificare a Legii statutului senatorului si deputatului care sunt depuse unele de anul trecut. Pana la cazul Sova, Birourile reunite nu au sesizat Comisia pentru statut cu aceste proiecte legislative pentru a finaliza raportul. Cele patru proiecte se vor dezbate la prima reuniune a comisiei iar cand va fi gata raportul va intra in plenul comun', a spus Orban, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite, citat de Agerpres.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu declara, marti, ca modificarile la Statutul deputatului si senatorului vor intra pentru dezbatere si vot in sedinta comuna de miercuri.