Senatorul independent Sorin Iliesiu, ales pe listele PNL, a anuntat miercuri ca se inscrie in PSD, insa social-democratii l-au pierdut, tot in aceasta dimineata, pe Razvan Condurateanu (UNPR), afiliat Grupului parlamentar PSD. De asemenea, Danut Culetu si-a dat demisia din Camera Deputatilor deoarece, spun liberalii, are un dosar in instanta.

La fel a procedat si deputatul conservator Ion Dinita, pentru care DNA ceruse Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive in dosarul de coruptie al presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Iliesiu i-a enervat pe liberali spunand ca PSD este un partid istoric

'Am de facut un anunt important pentru noi, pentru parlamentarii Romaniei, pentru tara noastra, pentru poporul nostru. Incepand de astazi (n.r. miercuri) nu voi mai fi senator independent, ma voi inscrie intr-un nou partid, un partid care a decis sa-si asume proiectul national de reformare morala a societatii romanesti, a Romaniei, a poporului roman. Acest nou partid este de fapt unul dintre cele mai vechi partide din Romania, infiintat in secolul XIX, numele lui a ramas in principiu neschimbat, se numeste Partidul Social Democrat', a afirmat miercuri in plenul senatului Sorin Iliesiu, citat de Agerpres.

El a precizat ca in luna aprilie se implinesc 10 ani de cand, in numele societatii civile, a lansat Proclamatia catre Romania.

Potrivit site-ului Senatului, Sorin Iliesiu a fost ales parlamentar in decembrie 2012 in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr. 34 Sibiu.

Inscrierea senatorului Sorin Iliesiu in PSD, dar si declaratia acestuia cu privire la partidul condus de Victor Ponta, au starnit discutii aprinse in plenul Senatului de miercuri, liberalul Puiu Hasotti luand cuvantul pentru a spune ca PSD este un partid istoric in masura in care fostul presedinte Ion Iliescu s-ar inscrie in PNL, 'ceea ce este chiar imposibil'.

'Am asistat din partea domnului Iliesiu la cea mai comica si cea mai penibila declaratie pe care am ascultat-o in Parlamentul Romaniei, anume ca PSD este un partid istoric. Stiti in ce masura poate fi PSD un partid istoric? In aceeasi masura in care Ion Iliescu (...) se va inscrie in PNL, ceea ce este chiar imposibil. Iar daca penibilul, pana astazi, domnule Iliesiu, nu purta un nume, de astazi poarta - este numele dvs', a declarat Hasotti.

La randul sau, liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a afirmat ca discutiile din plenul Senatului se datoreaza 'unor miscari imprevizibile si cateodata chiar de necrezut' si a faptului ca Sorin Iliesiu nu este un senator 'oarecare' care se inscrie in PSD.

Pocora (PNL): Culetu va merge in instanta si isi va clarifica aceasta situatie

Purtatorul de cuvant al deputatilor liberali Cristina Pocora a declarat miercuri ca Danut Culetu si-a dat demisia din Parlament deoarece are un dosar in instanta si nu a vrut sa afecteze imaginea partidului si a Parlamentului.

'Are ceva legat de instanta si nu vrea sa afecteze PNL. E un gest de decenta decizia lui, va merge in instanta si isi va clarifica aceasta situatie. Si-a dat demisia pentru ca a vrut sa nu implice pe nimeni, nici imaginea Parlamentului, nici pe cea a PNL', a declarat Pocora pentru Agerpres.

Deputatul liberal Danut Culetu a demisionat miercuri din Parlament, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. 'Domnul deputat Culetu Danut, in calitatea de deputat ales in Circumscriptia electorala nr. 14 Constanta, Colegiul uninominal nr. 9, prin prezenta ne informeaza ca demisioneaza din Parlamentul Romaniei incepand cu 1 aprilie 2015', a spus Zgonea.

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa vacanteze postul de deputat al lui Culetu in sedinta de vot final de miercuri.

Condurateanu, ales pe listele PPDD, renunta la Grupul PSD - UNPR

Deputatul Razvan Condurateanu (UNPR), afiliat Grupului parlamentar PSD, devine parlamentar neafiliat, a anuntat miercuri presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. 'Domnul deputat Razvan Condurateanu renunta la calitatea de membru al Grupului parlamentar PSD - UNPR si devine deputat neafiliat', a spus Zgonea in plenul Camerei Deputatilor.

Razvan Condurateanu a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.14 Constanta, Colegiul uninominal nr. 3. El a fost membru al Partidul Poporului - Dan Diaconescu pana in decembrie 2013, iar apoi a devenit membru Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR).

Deputatii aprobasera arestarea lui DInita

Deputatul conservator Ion Dinita a demisionat din Parlament, a anuntat miercuri presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

'Avand in vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Dinita Ion cu 1 aprilie 2015 am luat act de aceasta demisie in sedinta publica de astazi 1 aprilie', a declarat Valeriu Zgonea in plenul Camerei Deputatilor. Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa vacanteze postul de deputat al lui Ion Dinita in sedinta de vot final de miercuri.

Ion Dinita a fost ales deputat in Circumscriptia electorala 8 Brasov, Colegiul uninominal nr. 7. Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis ministrului Justitiei pe 10 octombrie 2014 referatul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie al presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Potrivit DNA, Dinita este acuzat de savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PC Ion Dinita a fost aprobata pe 18 noiembrie de plenul Camerei Deputatilor cu 274 voturi pentru si 55 impotriva.