Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, sustine ca in curand s-ar putea sa-l vedem pe fostul presedinte Traian Basescu ca martor in "Dosarul Gala Bute". Aceasta solicitare ar fi intemeiata pe faptul ca Traian Basescu, in calitate de presedinte, a prezidat sedinta de Guvern in care s-a aprobat organizarea Galei Bute, a spus acesta la Romania TV.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat in aceasta dimineata un mesaj pe Facebook in care se spune ca nu exista o nicio legatura intre dosarul acesteia si fostul sef de stat.

"Ca sa le fie clar tuturor: nu exista nicio legatura intre dosarul in care este arestata Elena Udrea si Presedintele Traian Basescu. Construirea unei relatii cauzale reprezinta o marsavie. Udrea apreciaza increderea pe care fostul sef al statului o are cu privire la faptul ca va reusi sa isi dovedeasca nevinovatia", se scrie pe pagina Elenei Udrea.

"Joi, la contestatia pe care o vom avea, vom demonstra ca nu mai exista niciun motiv legal ca udrea sa ramana in arest preventiv. Acuzatiile initiale nu s-au confirmat in cele peste 30 de zile de arest, dimpotriva, aceste acuzatii au inceput sa se risipeasca, inclusiv pe baza celebrelor confruntari", a declarat Marius Striblea.

Prieteana Elenei Udrea, Ruxandra Dragomir a dat de inteles ca aceasta si Traian Basescu ar fi putut sa ia legatura de cand Elena Udrea a ajuns in arest. "Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm! Asta va va spune Elena Udrea, daca va dori", a spus Ruxandra Dragomir, la Romania TV.

Fostul presedinte spune ca va depune marturie "in favoarea guvernului"

Traian Basescu a acuzat marti seara, intr-o noua interventie in apararea Elenei Udrea, o 'guantanamizare' a Romaniei in care procurorii tin acuzatii "la beci" pana cand spun ce a spus denuntatorul, o practica similara cu cea de la Guantanamo, unde suspectii de terorism erau tinuti prizonieri "pana ce spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA".

"De prea multe ori parchetele apeleaza la ideea te bag la beci pana spui ce a spus delatorul (...) si va dau cazul Elenei Udrea, da?", a spus Basescu, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Intrebat de Ion Cristoiu daca la asta se refera atunci cand vorbeste despre guantanamizarea Romaniei, Traian Basescu a raspuns: "Guantanamizarea tarii, da. Pai la Guantanamo ii tineau pana ce spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA"

Fostul presedinte a reafirmat ca in cazul Elenei Udrea "s-au facut toate investigatiile cu putinta" care arata ca aceasta a fost la minister 5 octombrie 2011 si pe 7 octombrie 2011, dar nu se gaseste "nicio urma a prezentei" sale in minister in 6 octombrie, ziua in care fostul secretar general spune ca i-a dus o geanta in care se aflau 900.000 de euro.

El a precizat ca, daca va fi chemat ca martor in Dosarul Gala Bute, va depune marturie "in favoarea guvernului", deoarece si el si-a dorit ca fostul campion mondial sa boxeze in tara in care s-a nascut.