Traian Basescu a numarat cate postari a publicat el pe Facebook si cate presedintele Klaus Iohannis, concluzia sa fiind ca actualul sef de stat a postat de trei ori mai mult decat el pe reteaua de socializare, incepand cu 21 decembrie 2014.

"Diferenta de la vorba la fapta la postaci.

Din 21.12.2014 Klaus Iohannis a postat 103 mesaje in 100 zile.

Din 21.12.2014 eu am postat 31 mesaje, tot in 100 zile.

Zii (sic) Iohannis, care din noi doi este mai...postac ?", a scris Basescu, pe contul lui de Facebook. (Ulterior, greseala a fost corectata pe contul lui Traian Basescu, fiind publicata forma corecta - Zi Iohannis, care din noi doi este mai...postac ?)

Pe de alta parte, intr-o interventie telefonica la B1 TV, Basescu a afirmat ca Iohannis "nu a spus niciun neadevar" in declaratia sa de marti seara.

"Sunt pensionar si postez pe Facebook, dupa 44 de ani si 6 luni de munca", a spus el, mentionand ca cei 12 ani petrecuti pe mare au un alt regim la calculul perioadei de pensionare.

Fostul presedinte a acuzat insa o "nota de dispret pentru pensionari" din partea lui Klaus Iohannis, pe care o considera "o mare greseala politica".

"Daca cineva il intrece pe dl Iohannis in Romanica (la postari pe Facebook, n.r.) ... nu stiu cine e campion. La cat posteaz presedintele, daca dansul posteaza, pai cam cu asta isi pierde vremea pe un salariu net de 6.200 de lei", a mai spus Traian Basescu.