Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca nu va mai raspunde la intrebarile ziaristilor care fac parte din trusturi sau societati care "fac evaziune fiscala".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ca sef al Guvernului, "in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!", a scris Ponta, pe contul lui de Facebook.

Postarea sa vine dupa ce un ziarist il intrebase, in conferinta de presa sustinuta la sediul PSD, cum comenteaza acuzatiile legate de masuri disproportionate dispuse de ANAF in cazul unor controale efectuate in ultima vreme.

Iata mai jos postarea lui Victor Ponta:

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzul meu de azi de a raspunde la intrebarea unui anume jurnalist (si chiar as dori sa aflu parerea celor care citesc aceasta pagina de FB!).

Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile ( si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca sef al Guvernului insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!

Daca patronii si managerii lor se hotaresc sa intre in legalitate si normalitate inseamna ca scopul a fost atins. Altfel nu as face decat sa incurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se afla chiar ei in culpa).

Astept cu interes opinia dvs si va multumesc"