Traian Basescu a facut un scurt comentariu in urma depunerii juramantului de catre Eugen Teodorovici in functia de ministru de Finante.

"Cu juramintul depus de Teodorovici, asta e. Punct si de la...vara lui 2012, INAINTE !" scrie Basescu pe pagina sa de Facebook.

Duminica, fostul presedinte i-a transmis un mesaj presedintelui Klaus Iohannis, cerandu-i sa nu il valideze pe Eugen Teodorovici in functia de ministru al Finantelor, pentru ca fostul ministru al Fondurilor Europene ar fi votat impotriva cererii de incuviintare a arestarii senatorului PSD Dan Sova. Basescu i-a mai spus presedintelui ca actul de a il valida pe Teodorovici "este un semnal care va trimite inapoi la Grivco si in bratele turnatorului Felix".

De asemenea, luni, Partidul Miscarea Populara a transmis un comunicat de presa in care dezaproba "complicitatea creata intre Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta, in cazul Teodorovici".

"Desi o tara intreaga a constatat ca ministrul Teodorovici a votat in cazul Sova impotriva cererii DNA, presedintele Iohannis n-a avut nimic de obiectat si a semnat decretul de numire a acestuia in functie de ministru al Finantelor Publice. Eugen Teodorovici, senator, a avut prilejul sa constate din dosar acuzatiile DNA in cazul Sova, de falsificarea unor documente, de distrugerea altor probe. Acesta a si fost temeiul juridic al solicitarilor DNA. Teodorovici, alaturi de Ponta si Iohannis, au devenit exponentii opozitiei fata de o justitie independenta, fata de actiunile DNA de curatare a Romaniei de corupti", se acuza in comunicatul PMP.