Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat vineri ca presedintele Romaniei trebuie sa fie "un mediator si nu un procuror" si nu poate blama intreg Parlamentul pentru ceea ce s-a intamplat in cazul Sova, potrivit Agerpres.

Cristian BodeaFoto: Senatul Romaniei

Referindu-se la o postare a sefului statului de pe o retea de socializare, Bodea "ii atrage atentia" acestuia "sa-si supravegheze consilierii" si sa aiba grija "ce vorbe i se pun in gura", subliniind ca este convins ca textul respectiv a fost scris de unul dintre acestia si nu personal de Iohannis.

"As vrea sa amendez postarea de pe Facebook a presedintelui Iohannis. Miercuri seara, pe pagina de Facebook a presedintelui Romaniei a aparut un text in care cineva a scris ca 'inca o data Parlamentul a blocat Justitia'. Stiu ca nu Klaus Iohannis scrie pe Facebook, asa cum o fac eu. Stiu ca o fac consilierii lui. Dar as vrea sa-i atrag atentia presedintelui Romaniei ca are responsabilitatea sa isi supravegheze consilierii, sa aiba grija ce vorbe ii pun in gura. Presedintele Romaniei nu poate blama intreg Parlamentul pentru votul unei parti a membrilor sai. Senatul nu a facut scut in jurul lui Sova. Majoritatea celor prezenti in Senat au votat pentru incuviintarea cererii de arestare a lui Dan Sova. O parte din conducerea Senatului, presedintele si cativa vicepresedinti de la PSD au facut un smen politic si legislativ. Pentru asta nu blamezi intreg Senatul si Parlamentul. Nu arunci anatema pe toti, indiferent cum au votat", a declarat, in conferinta de presa, Bodea.

El a precizat ca, fiind acuzat "la gramada", se simte nedreptatit.

"Nu poate sa vina cu un consilier prezidential sa ma acuze la gramada cu cei care au votat pentru a opri justitia sa isi faca datoria. Este nedrept atat fata de mine, cat si fata de cei 53 de senatori liberali si ceilalti 26 de senatori de la alte partide care au permis-o", a spus Bodea.

Senatorul liberal a mentionat ca i-a atras atentia actualului presedinte, chiar inainte de a fi investit, "sa nu il copieze pe Traian Basescu".

"Ce facea Basescu? Arunca anatema pe toate institutiile, pe tot Parlamentul, pe tot, tot, tot. Nu are scuza ca cineva s-a scapat si nu a vazut. Pentru ca trebuia de la inceput sa stabileasca asta: Baieti, acolo nu scrieti nimic fara sa stiu eu. Nu poti sa arunci anatema pe intreg Parlamentul, pentru ca nu a votat intreg parlamentul la Sova, ci doar Senatul. De ce arunci vina pe cei din Camera Deputatilor? Nu am treaba cu el, dar exista niste limite de la care trebuie atrasa atentia ca depaseste normalul. Iar derapam ca si cu Basescu. Or sa se supere de la noi (PNL-n.r.) ca iar ma iau de Iohannis, dar cineva trebuie sa ia pozitie in numele Parlamentului", a subliniat senatorul.