Social democratul Liviu Pop a lansat miercuri un atac la adresa Alinei Gorghiu, comparand-o cu un "personaj de Caragiale", o "<> Leonida" care vrea sa dea piept cu reactiunea. Reactia PSD vine dupa ce co-presedintele PNL a cerut alegeri anticipate pe fondul refuzului Senatului de a aproba solicitarea DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Doamna Alina Gorghiu a devenit personaj de Caragiale. Astazi s-a trezit indemnand la alegeri anticipate si la aruncarea in haos a tarii pentru ca Senatul nu a incuviintat arestarea preventiva a lui Dan Sova, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii. Nu am vazut-o la fel de vehementa atunci cand fostul sau coleg de partid Varujan Vosganian a beneficiat de un tratament asemanator din partea senatorilor", scrie Liviu Pop intr-un comunicat de presa.

"Intelegem ca Alina Gorghiu s-a transformat intr-o <> Leonida si acum vrea sa dea piept cu reactiunea, dar tin sa ii transmit ca se afla intr-o situatie asemanatoare cu a senatorului Dan Sova si ca la randul domniei sale este implicata intr-o relatie contractuala cu Electrica, in calitate de avocat", afirma social-democratul.

Liviu Pop a calificat afirmatiile liderului PNL drept "declaratiile pompoase care nu urmaresc decat preluarea puterii cu orice pret de catre un partid total nepregatit pentru o asemenea misiune", facand apel la incetarea show-ului si a justitiei de televiziune in favoarea organelor de ancheta si nstantelelor de judecata.

"Faptul ca in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA in cazul domnului Dan Sova, nu inseamna ca justitia nu-si va urma cursul firesc si ca in cele din urma nu va avea ultimul cuvant de spus asupra vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane", sustine social-democratul.

Totodat, Liviu Pop ii cere Alinei Gorghiu "sa lamureasca mai intai dezvaluirile care au aparut despre domnia sa si abia apoi sa se pronunte cu privire la modul in care au votat colegii senatori in cazul Sova. Asta nu inainte de a lua in considerare faptul ca votul a fost unul secret".