Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca partidul sau analizeaza solutia si paghiile contestarii la Curtea Constitutionala a votului in cazul Dan Sova cu privire la interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD. Totodata, PNL cere alegeri anticipate "pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014".

UPDATE Teodor Atanasiu (PNL): O sa atacam la CCR prevederea din regulamentul Senatului si decizia luata in baza aceste prevederi.

Vicepresedinte PNL a precizat ca in cursul zilei de luni, liberalii vor depune la Curtea Constitutionala contestatia la votul privind cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive pentru Dan Sova, precizand ca va fi contestat Regulamentul Senatului.

"Majoritatea parlamentara nu corepspunde cu vointa poporului roman", a declarat senatorul PNL, referindu-se la solicitarea de organizare de alegeri anticipate.

Atanasiu, vicepresedinte PNL, a aratat ca "e putin probabil sa asistam la alegeri anticipate, insa este solutia cea mai buna".

Intrebat despre contestarea deciziei de miercuri Senatului la CCR, Atanasiu a declarat "contestam regulamentul Senatului si prin urmare si decizia in cazul Dan Sova".

Atanasiu a aratat ca PNL este in curs de formare a unei majoritati in Parlament, adaugand ca "formarea majoritatii in Parlamentul Romaniei se face pentru a sustine un Guvern, iar asta se face in baza unui program de guvernare".

Gorgiu precizeaza ca se are in vede jurisprudenta Curtii Constitutionale care stabileste ca hotararile Senatului sau ale Camerei Deputatilor se aproba cu majoritatea parlamentarilor prezenti.

Liderul PNL a calificat votul dat miercuri de senatori drept "o sfidare a romanilor, a justitiei, a statului de drept", afirmand ca "PSD si Victor Ponta au orchestrat, in dispret total fata de cetatenii Romaniei, o piesa noua, de natura procedurala, cu aceeasi intentie: blocarea justitiei."

"E inca o lectie prin care Victor Ponta ne arata ca nu vom fi niciodata, nici noi, nici romanii, egalii PSD", se arata in comunicatul transmis de PNL.

Gorghiu mai afirma ca "singura diferenta intre votul in cazul dlui Sova si al dlui Valcov este ca cel din urma a ales o cale demna".

Potrivit liberalilor, prin votul senatorilor PSD, "Victor Ponta arunca in aer credibilitatea unei tari intregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria".

"PSD este umbrela coruptiei, iar Victor Ponta manerul de care se agata toti cei care au probleme cu legea. Aceasta este integritatea PSD: mimeaza, in interior, un statut drept, dar raman aceiasi adversari ai statului de drept", afirma Alina Gorghiu.

"Pentru ca toti sa fim egali in fata justitiei, si politicieni si cetateni, singura solutie este judecata romanilor, in cadrul alegerilor anticipate", mai arata liderul liberal, subliniind necesitatea organizarii de alegeri anticipate.