Dan Sova a declarat miercuri in plenul Senatului ca Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, poate confirma faptul ca nu a existat nici o ilegalitate in derularea contractelor dintre firma sa de avocatura si complexele energetice Turceni si Rovinari, pentru ca societatea de avocatura a lui Gorghiu ar fi reprezentat la acel moment o firma implicata in afacere. Gorgiu respinge apelul lui Sova si il acuza ca "se agata de numele meu".

"Rovinari si Turceni erau la vremea respectiva la AVAS si seful AVAS era senatorul Atanasiu. Cred ca domnul Atanasiu, intr-o zi in care crestineste nu avem voie sa ne certam, va poate confirma ca nimic din ce s-a intamplat acolo nu a avut vreo umbra de nelegalitate. Insist sa spun ca unul dintre cele trei contracte avizate (a privit - n.r.) recuperarea unei creante de 48 milioane RON a complexului Turceni de la Electrica. Colegii mei au reprezentat Turceni si au obtinut aceasta suma. Electrica a fost reprezentata de societatea de avocatura a doamnei Alina Gorghiu. Imi este foarte greu sa cred ca doamna Alina Gorghiu nu isi aduce aminte cu precizie ca in aceasta tranzactie intre Turceni si Electrica nu a fost nimic ilegal. Din contra, s-a respectat legea de sus pana jos. Si ma bucur ca se afla in randurile colegilor liberali de aceasta data domnul senator Teodor Atanasiu, care cunoaste foarte bine situatia intre complexurile energetice si intreprinderea de inchidere a minelor si stie cate eforturi s-au facut atunci pentru a salva situatia. Si de asemenea ma bucur ca doamna Gorghiu a reprezentat Electrica in cel de-al treilea litigiu si va poate confirma cu toata precizia ca acolo nu a fost vorba de nicio ilegalitate", a afirmat Sova in sedinta plenului in care este dezbatuta solicitarea DNA cu privire la retinerea si arestarea sa preventiva, potrivit Agerpres.

Alina Gorghiu a remis imediat un comunicat de presa in care a spus ca "Din pacate domnul Sova se agata de numele meu, crezand ca asa poate capta bunavointa senatorilor liberali. Le-am transmis din nou acestora sa voteze la vedere, sa nu se lase intimidati de folosirea numelui meu. Din data de 17.07.2007 (informatia poate fi verificata oricand la Baroul Bucuresti) nu mai fac parte din firma de avocatura, ca atare nu am semnat sau reprezentat nicio companie in litigiul mentionat de domnul senator Sova".

Atanasiu: Decizia finală în cazul lui Dan Şova trebuie să aparţină justiţiei

"În primul rând, este adevărat că dl senator Dan Şova a avut un contract de reprezentare juridică cu două societăţi cu capital majoritar de stat. (...) Dacă mă întrebaţi pe mine, nu cred că în acele contacte dl Şova ar fi săvârşit vreo penalitate. Dar, dacă îi vedem pe cei care ne privesc, pe cei care ne-au votat, pe cei pe care îi reprezentăm, pe cetăţenii României, cred că preferăm să nu mă creadă pe mine sau pe dvs., ci să creadă un complet de judecată care să spună acest lucru. Eu sunt convins că, dacă un complet de judecată gândeşte ca şi mine, cu probele pe care le are în faţă, niciodată nu o să dea o decizie de arestare a dlui senator", a spus Atanasiu în plenul Senatului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, justiţia trebuie să judece, nu Parlamentul. "De aceea, eu şi grupul PNL vom vota pentru", a adăugat senatorul PNL.

Dan Şova i-a mulţumit lui Teodor Atanasiu pentru afirmaţiile făcute.