Vicepresedintele PSD Rovana Plumb a fost aleasa, vineri, presedinte al Consiliului National al PSD, cu 807 voturi "pentru" si 37 de voturi "impotriva" din 844 de voturi valabil exprimate, informeaza Agerpres.

Rovana PlumbFoto: AGERPRES

Votul s-a desfasurat in baza de mandat, delegatilor fiindu-le distribuite 855 de mandate. Au fost anulate 11 voturi.

Rovana Plumb a fost singura care si-a depus candidatura pentru aceasta functie.

Anterior, Consiliul National al PSD a validat candidatura Rovanei Plumb la functia de presedinte al acestui for.

"S-a constatat ca s-au indeplinit toate conditiile de candidatura: membru al Consiliului National, vechime din '94, declaratia olografa privind dorinta de a candida si 19 recomandari din partea organizatiilor judetene", a precizat secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

Dupa ce a fost votata in functia de presedinte al Consiliului National al PSD, Plumb a declarat ca vrea sa transforme departamentele consiliului intr-un mecanism mai dinamic, cu o noua organizare, care sa lanseze mai multe initiative legislative cu sanse de reusita, relateaza Mediafax.

Ea a spus ca vrea sa formeze zece departamente care sa fie in stransa legatura cu structurile locale.

Rovana Plumb si-a anuntat public candidatura, in 7 martie, in fata a 1500 de femei social-democrate reunite, la Romexpo, pentru lansarea in dezbatere publica a "Pactului pentru demnitatea femeii", propunerea fiind facuta de Viorica Dancila, liderul delegatiei social-democrate la PES.

Plumb a spus atunci ca vrea sa faca echipa cu Victor Ponta si cu Liviu Dragnea.

Social-democratii au decis la sfarsitul lunii ianuarie sa convoace Consiliul National, la care sa fie organizate si alegeri pentru functia de presedinte al acestui for, liderul partidului, Victor Ponta, precizand la acel moment ca functia nu va mai fi pastrata in continuare pentru Adrian Nastase.