Deputatul Raluca Turcan a anuntat astazi ca a depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), referitor la lipsa finantarii de baza pentru elevii din scolile private, relateaza Agerpres. Vicepresedintele PNL a spus ca deputatii au adoptat saptamana aceasta o ordonanta care amana din nou termenul la care statul asigura aceasta finantare, desi Legea Educatiei prevede ca "finantarea urmeaza elevul", in orice sistem acreditat ar fi.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Raluca Turcan a anuntat vineri, 20 martie 2015, in cadrul unei conferinte de presa ca a depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), prin care acuza Guvernul Ponta ca discrimineaza peste 60.000 de elevi din invatamantul privat, scrie Agerpres.

Deputatul liberal a declarat ca a "depus o sesizare la CNCD pentru neacordarea finantarii de baza pentru elevii din invatamantul privat si pentru nerespectarea dreptului constitutional la invatatura. Saptamana aceasta, Camera Deputatilor, cu majoritate PSD, a adoptat o ordonanta toxica si distrugatoare pentru sistemul public si pentru educatie. OUG 83/2014 este cea care proroga termenul de aplicare a LEN privind acordarea finantarii de baza pentru toti elevii din invatamantul particular si confesional".

Turcan a sustinut ca "nu scolile particulare sunt cele care sunt discriminate, ci cei peste 60.000 de elevi si parintii lor pentru care statul nu intoarce suma defalcata din taxe si impozite pentru educatie. Pe scurt, Guvernul Ponta taxeaza la fel pe toata lumea, dar uita sa ofere aceleasi servicii. Guvernul incalca cu buna stiinta principiul 'finantarea urmeaza elevul'".

Citeste si: