Europarlamentarii Adina Valean (PNL/PPE) si Victor Negrescu (PSD/S&D) au castigat premiul "Europarlamentarul Anului" la categoriile Mediu, respectiv Agenda Digitala, acordat de publicatia The Parliament.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sectiunea la care a fost premiata Valean a fost sponsorizata de organizatia patronala Fuels Europe, care face lobby la Bruxelles in favoarea companiilor din sectorul petrolier. Sectiunea la care a fost premiat Negrescu a fost sponsorozata de IEEE, care sustine ca este cea mai mare asociatie care promoveaza interesele industriei de tehnologie avansata.

Potrivit revistei de la Bruxeles, Adina Valean, care este vicepresedinta a Parlamentului European, a fost premiata pentru ca "are experienta in sprijinirea competitivitatii sectorului energectic", fiind raportor al Parlamentului European pentru reglementari privind "un numar de dosare legate de infrastructura energetica", inclusiv de facilitatea de conectare - Connecting Europe, a Comisiei Europene in domeniu.

La randul lui, Victor Negrescu spune ca actioneaza in Parlamentul European pentru "garantarea drepturilor utilizatorilor de Internet" si pentru "dezvoltarea infrastructurii si educatiei digitale", declarandu-se convins ca Romania are sansa sa devina un centru important al business-ului in domeniul IT, precum Silicon Valley din SUA.

"Tara noastra are o sansa enorma in domeniul Agendei Digitale- Romania poate sa devina o adevarata Silicon Valley a Europei", sustine el, citat de un comunicat transmis, joi, de PSD. Negrescu (29 de ani) este cel mai tanar europarlamentar roman, obtinand mandatul dupa ce s-a retras Ecaterina Andronescu, care prinsese un loc eligibil pe lista PSD la alegerile europene din mai 2014.

Adina Valean este sprijinita de cel mai mare grup din Parlamentul European, Partidul Popular European, iar Negrescu de al doilea cel mai mare grup - Socialistii si Democratii. Potrivit comunicatului PSD, anul acesta peste 400 de europarlamentari au votat pentru acordarea premiilor "MEP Awards" al revistei The Parliament.

In total 17 europarlamentari din intreaga UE au fost premiati de revista, cu sprijinul mai multor sponsori.