Co-presedintele PNL Alina Gorghiu ii raspunde, pe Facebook, premierului Victor Ponta care a criticat-o sustinand ca nu stie ca alocatia pentru copii s-a dublat la 84 ron. Alina Gorghiu arata ca afirmatia premierului este gresita si ca alocatia pentru copii este in continuare de 42 ron, majorarea de care aminteste premierul privind alocatia pentru sprijinul familiei.

Alina Gorghiu a afirmat luni seara la Realitatea TV ca indemnizatia pentru copii este, la ora actuala, de 46 ron, in conditiile in care cuantumul real al alocatiei este de 42 ron, noteaza Evenimentul Zilei.

"Greseala D. Gorghiu nu e grava! Grav ca nu stie ca s-a dublat la 84! Si nu stie cat ar costa bugetul daca se fac 200!", a scris, la randul sau, Victor Ponta intr-o postare pe Twitter.

"Dl Victor Ponta sustine, in scris, pe Twitter, ca Guvernul a dublat alocatia pentru copii. Fals. Nu a dublat alocatia pentru copii, aceasta este tot 42 de roni. Guvernul a majorat nu alocatiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar in cazul acelora care au un venit net lunar de pana la 530 de lei pe membru de familie", ii raspunde Alina Gorghiu.

"Aceasta informatie falsa, aruncata de dl Ponta in spatiul public, este dovada ca Prim-ministrul Romaniei nu se poate opri in a minti populatia Romaniei. Una este sa gresesti o cifra, este omeneste, alta este manipularea, mai ales intr-un subiect atat de sensibil social. Sute de mii de romani vor trai acum cu speranta ca de luna viitoare vor primi de la posta alocatii dublate pentru copiii lor. Este o bataie de joc, dl Victor Ponta a depasit si ultima bariera a cinismului. Nu ma astept ca dl Victor Ponta sa retracteze, ceea ce dna ministrul Plumb a explicat foarte clar. Cititi ce spunea ministrul Plumb si textul de astazi al premierului", scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Amintim ca Guvernul a aprobat in sedinta in octombrie 2014 un proiect de Ordonanta de Urgenta care prevede majorarea alocatiei privind sprijinul familiei cu 42 de lei pentru fiecare copil, a anuntat la acea data ministrul muncii Rovana Plumb. Aceasta a spus ca de majorarea alocatiei vor beneficia 284.000 de familii cu un venit net lunar de pana la 530 de lei pe membru de familie. In aceste familii se afla 500.000 de copii. Rovana Plumb a precizat ca nu este vorba de marirea indemnizatiei de stat pentru copii, ci a alocatiei de sprijin a familiilor sarace. Proiectul de Ordonanta de Urgenta va fi aplicat incepand cu 1 noiembrie 2014. Guvernul a mai aprobat printr-o Hotarare si dublarea alocatiei de hrana pentru copiii aflati in sistemul de protectie speciala si adultii cu dizabilitati sau aflati in centre de ingrijire.