Presedintele moldovean Nicolae Timofti a semnat un decret privind conferirea Ordinului "Stefan cel Mare", decoratia militara suprema a Republicii Moldova, lui Traian Basescu, pentru sprijinul constant acordat Chisinaului si pentru contributia sa la promovarea securitatii si democratiei in regiune, anunta Mediafax.

Traian BasescuFoto: AGERPRES

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale de la Chisinau, presedintele Nicolae Timofti, a semnat, vineri, un decret privind conferirea Ordinului "Stefan cel Mare" fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Distinctia i-a fost acordata lui Traian Basescu "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice", se arata in comunicat.

Ordinul "Stefan cel Mare" este decoratia militara suprema a Republicii Moldova, conform Legii nr. 1123 din 30.07.1992 cu privire la distinctiile de stat ale Republicii Moldova.

Articolul 16 al legii stipuleaza ca decoratia se acorda "pentru acte de eroism si conducere iscusita a operatiunilor militare, pentru barbatie deosebita in timpul mentinerii ordinii publice, apararii drepturilor si libertatilor omului, pentru vitejie si spirit de sacrificiu in asigurarea securitatii statului, in indeplinirea unor misiuni speciale, pentru alte merite deosebite in apararea libertatii si independentei Republicii Moldova".