Constructia Partidului Social Romanesc, formatiune de stanga nou-infiintata de Marian Vanghelie si Mircea Geoana, va continua conform calendarului, anunta reprezentantii partidului, adaugand ca instantele judecatoresti sunt cele abilitate sa se pronunte in cazul lui Vanghelie.

"Referitor la situatia in care se afla Marian Vanghelie in aceste zile, Partidul Social Romanesc considera ca, din punct de vedere juridic, instantele judecatoresti sunt cele abilitate sa se pronunte cu privire la vinovatia sau nevinovatia unui cetatean al Romaniei, indiferent de pozitia politica sau publica detinuta, cu respectarea prezumtiei de nevinovatie si a cailor procesuale aflate la dispozitia partilor. Din punct de vedere politic, constructia noului partid merge inainte conform calendarului, principiilor si obiectivelor propuse", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de catre noul partid si citat de Mediafax.

Infiintarea noului partid de stanga, Partidul Social Romanesc, a fost anuntata de senatorul Mircea Geoana la inceputul acestei saptamani, ca raspuns la "grava deviere de la identitatea de stanga a PSD-ului condus de Victor Ponta", printre initiatorii noului proiect al stangii fiind si Marian Vanghelie.

Vanghelie a fost retinut, joi seara, de care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.