Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca, oricat si-ar dori unii, el "nu are perspectiva" sa ajunga in arest, pentru ca nu exista o persoana in Romania care "sa probeze" ca i-a dat "un leu".

Basescu a fost intrebat despre faptul ca Elena Udrea, aflata in arestul preventiv, ar fi urmat sa fie dusa la un control medical, impotriva vointei sale, dupa cum a sustinut "echipa de comunicare" a lui Udrea, situatie infirmata ulterior de oficiali ai Politiei Capitalei, transmite Mediafax.

"Eu nu stiu care sunt regulile la arest si apropo de asta, oricat si-ar dori unii, nu am perspectiva sa ajung acolo pentru simplul motiv ca nu exista un om in Romania, care sa poata spune ca mi-a dat un leu. Bun, acum pot sa spuna multi, dar trebuie sa si poata sa si probeze. Deci, nu am emotii din acest punct de vederea", a sustinut Basescu.

El si-a aratat din nou convingerea ca "justitia va fi corecta cu Elena Udrea".

"Ce va pot spune eu, insa, este ca imi mentin punctul de vedere, am convingerea ca justitia va fi corecta in cazul Elenei Udrea si in acelasi timp am convingerea ca delatiunile unora din fostii ei subordonati nu vor putea fi probate, pentru ca Elena Udrea nu-i omul caruia sa-i duci in birou o traista cu bani sa plece cu ea acasa. Asta merge la cei care n-o cunosc", a afirmat Basescu.

"In mod categoric Elena Udrea si eu suntem doua tinte in miscare pentru televiziunea batranului turnator Felix, precum si pentru televiziunea tanarului turnator Ghita", a sustinut Basescu.

El a fost intrebat daca se simte tinta si pentru DNA.

"Nu pot sa cred ca institutiile statului isi fac neaparat tinte, sau tinta din mine. Sigur ca orice om este obligat sa dea explicatii in fata institutiilor statului", a raspuns fostul presedinte.