Primarul demisionar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a renuntat, marti, la toate functiile pe care le detinea in organizatia municipala si in cea judeteana ale PSD, demisia fiind depusa la partid de unul dintre avocatii acestuia, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse din interiorul PSD Prahova, unul dintre avocatii care il asista pe Badescu in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu si luare de mita a depus la sediul PSD un document prin care acesta isi da demisia din functia de presedinte al PSD Ploiesti "si din orice alta functie" si prin care renunta la calitatea de membru al acestui partid.

Iulian Badescu a fost senator in perioada 2008-2012, fiind ales din partea PDL, partid din care a demisionat in vara anului 2010, anuntand ca nu este de acord cu masurile de austeritate anuntate de Guvernul Boc.

La scurt timp de la demisia din PDL, acesta s-a inscris in PSD, fiind ales membru in structurile de conducere ale organizatiei municipale PSD Ploiesti, pe care ulterior a condus-o.

De asemenea, Badescu era si vicepresedinte al PSD Prahova. In anul 2012, el a fost ales primar al Ploiestiului din partea acestui partid.

Iulian Badescu a fost arestat preventiv saptamana trecuta, el fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti.

El a contestat decizia magistratilor de la Tribunalul Prahova, iar Curtea de Apel Ploiesti a respins, marti, ca nefondata, aceasta contestatie, mentinand masura dispusa initial.

La finalul sedintei in care s-a judecat contestatia, Badescu a semnat un document prin care si-a dat demisia din functia de primar al Ploiestiului, actul fiind ulterior inregistrat la Primaria Ploiesti si la Prefectura Prahova.

In acelasi dosar in care a fost arestat Iulian Badescu mai sunt urmarite penal sub control judiciar secretarul Primariei Ploiesti, Oana Iacob, si jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, Badescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti si, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma respectiva, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare, arata DNA.

Prin semnarea contractului si a regulamentului, Badescu si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu si a incalcat dispozitiile legale privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele privind finantele publice locale.

De asemenea, procurorii sustin ca Iulian Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a acestuia, precum si a efectuarii platilor catre asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a banilor ce urmau ce urmau a fi acordati de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde primarul a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.