Premierul Victor Ponta a declarat ca a vrut sa o insoteasca pe mama lui, Cornelia Naum, la DNA Ploiesti, cand a fost citata la audieri, insa aceasta l-a refuzat, astfel incat sa nu se interpreteze ca vrea sa influenteze justitia. "I-am spus ca merg cu ea la DNA, nu voiam sa aiba impresia ca e singura sau ca ma feresc. Ca de fiecare data, ea a fost mai puternica si mi-a zis: . Si cu siguranta a facut-o. Nu vreau sa sune hazliu, dar cred ca sunt fiul mamei mele cu mult inainte de a fi prim-ministru si o sa mai fiu cu mult dupa ce nu o sa mai fiu prim-ministru. Mama mea e cu mult inaintea functiei de prim-ministru", a spus Ponta la Romania TV, potrivit Mediafax.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, sustine ca nu are nicio legatura cu firma ginerelui sau, Iulian Hertanu, si ca nu cunoaste activitatea pe care acesta o desfasura, ea spunand ca intregul scandal il are ca tinta pe premier si ca daca l-ar putea convinge, l-ar ruga sa demisioneze.

Cornelia Naum a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca intregul scandal in care a fost implicata dupa arestarea ginerelui sau, Iulian Hertanu, il are ca tinta pe premier.

Ea a fost intrebata si de ce nu a vrut ca fiul ei sa o insoteasca la DNA Ploiesti. "Nu am vrut sa am imaginea unei persoane speriate, care pozeaza in victima. Am refuzat categoric imaginea de saraca, batrana si bolnava. Nu sunt atat de naiva si atat de slaba incat nu m-am prins ce cu ce are legaturi...Nu am vrut sa dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat ca tot timpul s-a spus ca am 72 de ani...Ei, si ce daca am 72 de ani? Ma pot inca descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi parut aberant sa se interpreteze ca o presiune asupra Justitiei? Nu asta ne mai trebuie pe langa celelalte acuzatii", a mai spus mama premierului.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a fost audiata, joi, ca martor, timp de proximtiv o ora, la DNA Ploiesti, in dosarul in care este arestat ginerele sau, Iulian Hertanu. Ea a asteptat timp de aproximativ 40 de minute pe holul DNA Ploiesti pana cand a intrat la audieri.