Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca un program de investitii pentru imbunatatirea conditiilor de detentie in Romania este posibil, cu conditia sa se faca o pauza "cu ipocrizia si cu populismul".

"Sistemul penitenciar, de mult timp are o problema, motiv pentru care suntem condamnati la CEDO (...) Discutam de faptul ca Romania este condamnata de destule ori la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru conditiile de detentie. In acelasi timp insa, un program de investitii in acest domeniu necesita un singur lucru, sa facem o pauza cu ipocrizia si cu populismul. Ca daca Guvernul actual zice, hai sa imbunatatim conditiile si PNL-istii incep sa tipe ca vrem sa-i ajutam pe corupti, nu mai facem nimic. Deci, daca nu facem o chestie serioasa de bun simt, in care sa uitam cine e la guvernare, cine e in opozitie, spunem: Domnule, exista niste standarde la nivel european pe care trebuie sa le respecte si Romania. Altfel, insa, cu populism nu vom reusi si nu s-a reusit in multi ani", a raspuns Ponta unei intrebari referitoare la acest subiect, citat de Agerpres.

Liderul PSD a mai afirmat ca isi doreste ca oamenii are au incalcat legea, cei care s-au dovedit a fi corupti, sa fie aspru pedepsiti, dar cu conditia sa existe si alte probe in afara "doar de denuntul altuia din inchisoare".

"Eu doar imi doresc sa existe trageri la raspundere penala, pedepse grele pentru oameni care au incalcat legea, pentru oameni corupti, dar in care singura proba sa nu fie doar denuntul altuia din inchisoare, pentru ca atunci s-ar putea ca zece milioane sa-i denunte pe ceilalti zece milioane. Adica, sunt convins ca exista sau trebuie sa existe si alte probe decat denuntul din inchisoare al unui om care, in felul acesta, se duce si el acasa, doar ca a denuntat pe cineva', a afirmat Ponta.