Fostul presedinte Traian Basescu s-a intalnit duminica dupa-amiaza cu cateva zeci de doamne invitate la sediul PMP cu ocazia Zilei de 8 Martie, el spunandu-le acestora ca de cand este bunic, a vazut ce greu se cresc copiii si daca ar mai putea, ar dubla indemnizatia pentru concediile de maternitate.

"Acum, de cand sunt bunic, am vazut si eu cum se cresc copiii. Cat au crescut ale mele, cand au inceput sa mearga in piciorute, sa traga de peste tot, eu eram plecat pe mare si mi se parea mie ca nu-i mare lucru sa stai cu doua fete. E, acum va pot spune ca daca as putea azi, as dubla indemnizatia pentru mame in concediul de maternitate. Seara parca ai iesit din mina, asa te duci la culcare. Alergand dupa astea mici parca ai intrat in sut, acolo in mina. E greu sa cresti copii. E greu, dar frumos, si pentru mine este extraordinar, pentru ca eu nu am stiut cum au crescut fetele mele, dar acum vad. E si greu, dar si extraordinar de frumos sa vezi asa cum evolueaza, de la saptamana la saptamana, cum intelege care-i nasul, care-i obrazul, care-i burtica, sa ceara apa, sa vrea sa manance, e nemaipomenit, e fascinant", a afirmat Basescu, citat de Agerpres.

El a povestit doamnelor ca are un papagal in sufragerie, iar acesta ii spune pe nume 'Traian', iar acum asteapta ca si nepotica sa sa ii spuna pe nume. "Cand trecem pe langa papagal, fiindca avem un papagal in sufragerie, ala spune Traian. Astept sa spuna si asta mica bunicu' sau Traian, cum o vrea", a spus Basescu.

"Ma bucur ca v-ati strans de 8 Martie la partid, stiu ca au fost multe actiuni in tara, dar sunteti multe si aici, ceea ce inseamna ca daca sunt femei in PMP, avem premize sa facem un partid solid, nu jucarie, si mai ales cu oameni loiali. Va multumesc mult pentru increderea pe care o aveti ca putem construi un partid nou si va asigur ca voi fi partenerul acestui partid pana la alegerile din 2016, cand trebuie sa aveti un cuvant greu de spus in alegeri", le-a spus Basescu doamnelor adunate la sediul central al PMP.

Elena Basescu, fiica cea mica a fostului presedinte, a nascut pe 31 ianuarie un baietel. Traian Basescu mai are inca doi nepoti - Sofia Anais, fiica cea mare a Elenei Basescu, si Radu, fiul Ioanei Basescu.

In vara anului 2010, in contextul masurilor de austeritate anuntate de presedintele Traian Basescu si asumate de guvernul lui Emil Boc, indemnizatia pentru concediul de maternitate a fost redusa de la 85% la 70% din cuantumul venitului net al mamelor in cazul in care optau pentru o perioada de un an a concediului si fixata la un nivel intre 600 si 1.200 lei pentru optiunea pe o perioada de doi ani.

Ulterior, in urma unei legi adoptate de Parlament in septembrie 2012, nivelul indemnizatiei pentru perioada de un an a revenit la 85% din venitul realizat in ultimile 12 luni de munca de catre mama.