Deputatul Daniel Fenechiu a anuntat miercuri ca sase deputati, membri ai PMP, vor activa in cadrul fostului grup parlamentar PP-DD.

"Anuntam ca, incepand cu acest moment, deputatii fondatori ai PND (Partidul National Democrat-n.r.) impreuna cu deputatii din PMP au luat decizia sa actioneze impreuna intr-un grup. Practic, incepand de astazi, 16 deputati vor activa in cadrul Grupului parlamentar democrat si popular", a declarat Daniel Fenechiu, transmite Agerpres.

El a precizat ca fiecare dintre partide o sa isi pastreze identitatea, iar motivul asocierii consta intr-o mai buna exercitare a mandatului parlamentar si o mai buna afirmare a intentiilor politice.

Raspunzand unei intrebari, Fenechiu a sustinut ca nu o sa primeasca indicatii de la fostul presedinte Traian Basescu.

"Nu o sa primim indicatii de la Traian Basescu pentru ca suntem persoane mature, suntem persoane intelepte, suntem persoane care stim ce sa facem cu mandatul nostru parlamentar. (...) Presedintele Basescu, ca orice om politic din tara asta, poate avea idei bune sau mai putin bune. In momentul in care presedintele Basescu vine cu o idee buna, fara indoiala ii vom da curs. Daca ideea nu satisface modul nostru de a vedea lucrurile, o sa ii spunem : domnule presedinte, suntem de alta parere", a precizat Fenechiu.

Intrebat daca PNL le solicita sa se alature pentru o majoritate, el a spus ca nu stie inca ce o sa faca. "O sa discutam, o sa analizam, o sa vedem de ce ne solicita, o sa vedem pe cine vor sa puna prim-ministru, o sa vedem ce viziune au si, in momentul cand o sa avem aceste informatii, o sa ne consultam si o sa luam o decizie in mod democratic si va anuntam", a explicat Fenechiu.

La randul sau, presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat ca grupul politic este deschis dialogului.

Liderul grupului parlamentar va fi in continuare Stefan Burlacu, care va fi ajutat de Clement Negrut.