​"Romania este unul din cei mai hotarati suporteri ai integrarii Georgiei in UE si NATO. Vreau sa felicit Guvernul Georgiei si pe primul ministru pentru ca anul trecut la Vilnius a semnat acordul de asociere cu UE si ii urez sa fie primul ministru al Georgiei care semneaza si aderarea la NATO a tarii sale", a declarat vineri premierul Victor Ponta dupa intalnirea de la Palatul Victoria cu omologul sau georgian Irakli Garibashvili, aflat în vizită oficială în România. Victor Ponta a adaugat ca, desi Romania sprijina cel mai mult Republica Moldova, "cred ca este in interesul si datoria noastra sa nu uitam de Georgia, tara care a avut curajul sa fie alaturi de UE si NATO intr-o regiune atat de dificila".

Cele mai importante declaratii ale lui Victor Ponta:

Vreau sa adaug ca dincolo de sprijinul Romaniei pentru parcursul european si atlantic al Georgiei, avem proiecte comune, economice in special. Ma refer la domeniul Energiei, unde proiectul AGRI si altele pot sa se dezvolte in noul context regional. Cei doi ministri ai Agriculturii au stabilit o colaborare importanta in acest domeniu. Ma refer la asistenta pentru dezvoltarea legislatiei si al domeniului agriculturii pentru a respecta standardele europene.

Am facut asta cu Republica Moldova, acelasi lucru vreau sa il facem si cu Georgia.

Toate tarile UE vorbesc si sprijina Ucraina, Romania sprijina intotdeauna cel mai mult Republica Moldova. Cred ca este in interesul si datoria noastra sa nu uitam de Georgia, tara care a avut curajul sa fie alaturi de UE si NATO intr-o regiune atat de dificila.

Sa sprijinim poporul georgian in acest efort extraordinar pe care il fac.