Deputatul Daniel Fenechiu a anuntat, la o conferinta de presa, ca luni va depune la Tribunalul Bucuresti dosarul de infiintare a Partidului National Democrat, fiind stranse 32.000 de semnaturi de sustinere, iar 25.000 de semnaturi sunt necesare, scrie Mediafax.

Daniel FenechiuFoto: Agerpres

"Astazi am strans 32.000 de semnaturi de sustinere pentru noul partid, in conditiile in care potrivit legii, pentru infiintarea unui partid sunt necesare 25.000 de semnaturi. Luni la ora 10,00 vom depune la Tribunalul Bucuresti dosarul de infiintare a Partidului National Democrat", a precizat, joi, Fenechiu.

Fenechiu a spus ca deputatii care adera la acest partid sunt cei 10 care apartin fostului grup al PPDD, aratand ca nu au niciun membru la Senat, dar exista disponibilitate si deschidere pentru refacerea grupurilor parlamentare initiale.

La sfarsitul anului trecut, cei mai multi deputati PPDD au parasit acest partid, dar au decis sa ramana in grupul parlamentar.

La inceputul sesiunii, Comisia juridica a Camerei a stabilit ca grupul parlamentar nu se desfiinteaza, avand in componenta 10 membri.

Grupul parlamentar al Partidul Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, in 16 februarie, Biroului Permanent al Camerei sa-si schimbe denumirea in grupul "Democrat si Popular", iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice si de regulament.

Daniel Fenechiu a explicat faptul ca noul partid va avea o denumire diferita de cea a grupului parlamentar prin faptul ca sunt in discutii cu deputati care se considera a fi mai apropiati de doctrina populara decat cea social-democrata.

Potrivit lui Fenechiu, parlamentarii din PND nu vor fi in alianta nici cu PSD, nici cu PNL, ci vor sustin punctual proiectele.

Dintre deputatii care vor face parte din PND sunt Liliana Minca, Stefan Burlacu, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu, Gabriela Anghel.