Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat preventiv, intre altele, pentru abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, a fost suspendat din functie printr-un ordin emis, marti dupa-amiaza, de catre prefectul judetului, Ion Constantin, informeaza Mediafax.

"Avand in vedere comunicarea Tribunalul Constanta, Sectia Penala, a incheierii nr.41/20.02.2015, pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul penal 1019/118/2015, inregistrata la Institutia Prefectului-Judetul Constanta cu nr. 2000/23.02.2015, prin care s-a dispus arestarea preventiva pentru o durata de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicusor Daniel, astazi 24.02.2015, prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, in conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul si Institutia Prefectului, republicata, a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Constantinescu Nicusor Daniel, pana la incetarea masurii arestarii preventive¬, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Prefectura Constanta.

Ordinul poate fi atacat in fata instantei de contencios administrativ potrivit precederilor legale.

La ora transmiterii acestei stiri, Nicusor Constantinescu se afla la Curtea de Apel Constanta, unde se judeca recursul formulat de catre avocatul sau pentru inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar.

In cazul in care instanta va decide sa il lase in libertate, Nicusor Constantinecu ar putea reveni in functie, prefectul fiind nevoit sa revoce ordinul de suspendare.

Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, iar ulterior, in 20 februarie, arestat preventiv de Tribunalul Constanta, el fiind acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive.