Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat sambata cererea formulata de Elena Udrea de a i se permite sa isi paraseasca domiciliul pentru a merge luni la Parlament sa se adreseze plenului Camerei Deputatilor, care va vota o noua cerere a DNA de arestare a deputatului PMP, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute".

"S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezenta in fata plenului Camerei Deputatilor, ca urmare luni ma voi prezenta pentru a imi spune punctul de vedere. Situatia este exceptionala in continuare, sunt la a saptea sau a opta cerere formulata in doua saptamani de catre procurorii DNA impotriva mea", a declarat Udrea, la iesire de la Inalta Curte, potrivit Agerpres.

Intrebata cum comenteaza acuzatiile din dosarul Gala Bute conform carora si-a organizat ziua de nastere cu bani din mita, ea a raspuns ca acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea preventiva.

"Asa cum presupun ca ati aflat pe surse acest amanunt picant, cred ar fi interesant daca ati putea afla pe surse si ce evolutii au avut loc in acest dosar ieri, spre exemplu, evolutii favorabile mie", a adaugat Elena Udrea.

Deputatii vor analiza in plen, luni, de la ora 16.00, cererile DNA de incepere a urmaririi penale si respectiv de arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, in 18 februarie, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat ca aceasta doreste sa se adreseze plenului Camerei Deputatilor, la votul asupra cererilor de incuviintare a inceperii urmarii si a arestarii sale.