Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi, pentru Mediafax, intrebat daca formatiunea sa il va vota pe Eduard Hellvig la sefia SRI, ca acest aspect va fi discutat in sedinta grupurilor parlamentare ale PSD, care vor lua si o decizie in acest sens.

"O sa vorbim in grupurile parlamentare si o sa decidem", a spus Ponta.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a precizat pentru Mediafax ca propunerea referitoare la Hellvig va fi discutata lunea viitoare in BPN al PSD, precum si in grupurile parlamentare PSD-UNPR, dar si cu partenerii de guvernare ai PSD.

"Nominalizarea se va discuta luni la BPN si in grupurile parlamentare reunite ale PSD-UNPR, precum si cu partenerii de guvernare PC si PLR. Ulterior, premierul Victor Ponta, presedintele PSD, va anunta decizia", a spus Firea.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

El a spus ca in cursul zilei a avut intalniri cu liderii partidelor politice, carora le-a adus la cunostinta intentia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

Iohannis a precizat ca a vorbit, de asemenea, si cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului.

Presedintele a mai spus ca, probabil, in cursul saptamanii vitoare Parlamentul va lua in dezbatere propunerea sa pentru sefia SRI.