Liberalul Eduard Hellvig, anuntat de presedintele Klaus Iohannis drept propunerea sa pentru sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI), afirma intr-o postare pe Facebook ca este "onorat de increderea acordata" de seful statului si ca spera ca, la randul lor, membrii Parlamentului il vor considera "potrivit pentru a indeplini aceasta responsabilitate".

Eduard HellvigFoto: facebook.com/eduardhellvig

Hellvig a mai apreciat ca "prioritatea SRI in perioada urmatoare trebuie sa fie consolidarea performantei", considerand "esentiale doua coordonate de actiune: combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a sigurantei nationale".

Mesajul postat joi seara de Eduard Hellvig pe pagina sa de Facebook:

Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii. Sper ca, la randul lor, membrii Parlamentului ma vor considera potrivit pentru a indeplini aceasta responsabilitate.

Interesul national inseamna, in actuala etapa a democratiei romanesti si conform vointei cetatenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred ca prioritatea SRI in perioada urmatoare trebuie sa fie consolidarea performantei - in cadrul eforturilor interne pentru intarirea statului de drept, dar si al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esentiale doua coordonate de actiune: combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a sigurantei nationale.

Tin, totodata, sa precizez de pe acum ca sunt ferm convins ca o democratie functionala are resorturile necesare pentru ca statul si propriii cetateni sa se afle intotodeauna de aceeasi parte a baricadei. Cu o conditie: ca toate institutiile sa actioneze conform regulilor democratiei si ale societatii deschise.