Vicepresedintele PSD Marian Oprisan a cerut, miercuri, in Biroul Permanent National al partidului, demisia lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ca urmare a adoptarii in Comisia de Cod electoral a votului indirect pentru presedintii de Consilii Judetene, afirma surse politice citate de agentia Mediafax.

Totodata, Oprisan i-a cerut demisia lui Zgonea si din functia de presedinte al Comisiei de Cod electoral.

Sursele citate au aratat ca Zgonea i-a spus lui Oprisan in sedinta ca isi da oricand demisia, ca nu a gresit cu nimic, intrucat PSD are doar cinci voturi in Comisia de Cod electoral.

Membrii Comisiei de cod electoral au decis, luni, de principiu, ca presedintii consiliilor judetene sa fie alesi, prin vot indirect, dintre membrii consiliilor si de catre acestia.

Acestia au decis, de asemenea, ca acesta sa fie ales pe lista, ca si restul membrilor Consiliului Judetean.

Decizia a fost luata cu 14 voturi "pentru" si o abtinere.

Victor Pona: Pozitii divergente

Victor Ponta a recunoscut, la finalul sedintiei, existenta unor pozitii "divergente" ale lui Valeriu Zgonea si Marian Oprisan.

Acesta a precizat ca aceste pozitii vor fi lamurite prin vot in cadrul Comitetului executiv al PSD, in care se va decide cum vor vota parlamentarii partidului la la alegerea presedintilor de CJ.

Marian Oprisan: Nu trebuie sa venim in capitala tarii sa ne rugam la nu stiu ce ministru

Marian Oprisan a confirmat ulterior ca i-a cerut demisia lui Valeriu Zgonea dar a spus ca a fost vorba de "o chestiune simbolica ca sa ne trezim o data pentru totdeauna si sa nu mergem cu chestiuni heirupiste".

El a pledat pentru alegerea presedintilor de CJ prin votul direct al locuitorilor din judet, si nu prin intelegeri intre consilierii judeteni, care pot genera coruptie si denaturarea votului cetatenilor prin formarea de aliante false.

"Nu trebuie sa venim in capitala tarii sa ne rugam la nu stiu ce ministru sau la guvern", a argumentat Oprisan, care a adaugat ca va urma "o discutie serioasa la Biroul Permanent de luni si in Comitetul Executiv" pentru a se ajunge la o solutie.