Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cele doua cereri pe numele Elenei Udrea de urmarire penala si arestare preventiva pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul Gala Bute, a anuntat presedintele comisiei, Bogdan Ciuca. Avocatul Marius Striblea a declarat miercuri ca Elena Udrea doreste sa vina in plenul Camerei Deputatilor pentru a se adresa colegilor sai deputati atunci cand se vor dezbate cererile DNA pe numele ei, iar la Comisia juridica nu a putut fi prezenta pentru ca audierile la DNA "s-au intins pe mai multe ore".

"Am inteles ca audierile la DNA s-au intins pe mai multe ore si tehnic vorbind trebuia sa faca un drum pana la Sectia 2 de Politie, cei de acolo sa-i aprobe traseul catre Parlament, nu e asa de simplu si programul comisiei era pana la ora 14,00. Cu siguranta dumneaei doreste sa vina in plen, doreste sa se adreseze colegilor deputati. Vom face o cerere in acest sens si sper sa fie aprobata de catre Parchet", a spus Striblea la iesirea de la sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

In alta ordine de idei, Striblea a precizat ca le-a spus deputatilor din Comisia juridica ca cele sase zile de arest preventiv la care a fost supusa Elena Udrea au fost "inutile si nelegale".

"Da, am spus acest lucru si am constatat cu totii ca un complet de doi judecatori de drepturi si libertati de la Inalta Curte a respins in mod definitiv si e foarte important de spus acest lucru, decizia de ieri a judecatorilor este definitiva in ceea ce priveste arestarea preventiva in cazul Microsoft, prin urmare s-a demonstrat ca arestul, cele sase zile de arest, au fost inutile si in orice caz nelegale", a precizat Striblea.