Grupul parlamentar al Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa-si schimbe denumirea in grupul "Democrat si Popular", iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice si de regulament, scrie Mediafax.

"Am trimis-o Comisiei juridice si Comisiei de regulament pentru a exprima punctul de vedere. Grupul parlamentar al PP-DD este primul grup care isi schimba denumirea, in "Democrat si Popular". Are dreptul sa-si schimbe denumirea, dar mai aproape de ceea ce a avut initial. Nu pot sa-si exprim un punct de vedere, las comisiile de regulament si juridica, astfel incat sa nu creem un precedent", a precizat presedintele Camerei Valeriu Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent.

Secretarul Camerei Deputatilor a trimis Biroului Permanent o nota privind scrisoarea liderului grupului PP-DD Stefan Burlacu de schimbare a denumirii grupului in "grupul parlamentar Democrat si Popular".

In nota se apreciaza ca prevederile regulamentului stabilesc faptul ca liderul grupului prezinta Camerei denumirea grupului parlamentar, componenta numerica, nominala si conducerea acestuia, precum si modificarile care survin pe parcursul mandatului, iar Biroul Permanent urmmeaza sa ia act de noua denumire "grupul parlamentar Democrat si Popular", iar presedintele sa informeze plenul.

La inceputul sesiunii, Comisia juridica a stabilit ca grupul parlamentar nu se desfiinteaza, avand in componenta 10 membri.

La sfarsitul anului trecut, cei mai multi deputati PPDD au parasit acest partid, dar au decis sa ramana in grup.