Fostul presedinte Traian Basescu urmeaza sa participe, luni, la o emisiune la TVR, aceasta fiind prima sa aparitie televizata de la incheierea mandatului de sef al statului, transmite Mediafax.

Traian Basescu este invitat la emisiunea "Vorbeste liber!", de la TVR 1, care va fi difuzata luni seara, de la ora 21:00.

Un anunt in acest sens a fost postat pe pagina de Facebok a emisiunii.

Realizatorul emisiunii, Sorin Avram, a declarat pentru agentia de presa citata ca doreste sa abordeze cu fostul presedinte toate problemele de actualitate.

"Voi aborda toate temele la zi. Am transmis domnului Traian Basescu temele si a fost de acord cu ele", a precizat Avram.

Din 21 decembrie 2014, cand si-a incheiat cel de-al doilea mandat, fostul presedinte nu a mai participat la nicio emisiune televizata si a transmis ca se simte foarte bine in mijlocul familiei.

Nici in ultimele doua saptamani la izbucnirea scandalului privind-o pe Elena Udrea, Traian Basescu nu a acordat interviuri in care sa explice pozitia sa in legatura cu situatia acesteia si cu declaratiile pe care fostul lider al PMP le-a facut. In schimb, el a participat la Congresul PMP, unde a facut cateva precizari pe acest subiect.

De asemenea, el s-a dus, miercuri, la sediul PMP, pentru a-si lua in primire biroul care i-a fost amenajat inca din luna decembrie a anului trecut.