Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, suspendat mai bine de sapte luni pentru ca s-a aflat in arest preventiv si apoi la domiciliu intr-un dosar de coruptie, isi va relua luni, 16 februarie, activitatea de edil, dar biroul in care va lucra nu va fi la sediul institutiei, ci in cladirea fostei Biblioteci Judetene, au declarat marti, pentru Agerpres, surse din cadrul municipalitatii.

Romeo StavaracheFoto: AGERPRES

Edificiul respectiv a fost reabilitat in urma cu doi ani, primaria fiind proprietara a jumatate din spatiu, cealalta apartinand Consiliului Judetean.

Instalarea lui Stavarache in noul birou fusese inscrisa si in ultima cerere de punere in libertate formulata de edilul sef al Bacaului catre magistratii bacauani, el motivand prin faptul ca respectiva mutare a biroului sau de lucru va evita intalniri cu persoane care lucreaza in primarie ori denuntatorii care figureaza in dosarul in care este acuzat de luare de mita aflat pe rol la Curtea de Apel Bacau.

Stavarache a fost eliberat marti, 3 februarie, dupa doua luni de arest preventiv si alte cinci de arest la domiciliu, dar in aceeasi zi si-a luat concediu de odihna. Inca din perioada arestului, el a solicitat Consiliului Local dreptul la zilele de concediu, proportional cuvenite pentru perioada lucrata anul trecut, adica intre 1 ianuarie si 1 iulie, zi in care a fost arestat preventiv, procurorii DNA acuzandu-l de acte de luare de mita.

In rechizitoriul procurorilor DNA se reliefa faptul ca in perioada 2008 - 2011, edilul suspendat Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, ar fi pretins si primit de la patru oameni de afaceri bacauani mai multe sume de bani.

Vasile Tescaru, cel care a detinut prerogativele de primar al municipiului Bacau in ultimele sapte luni, s-a reintors, de altfel, incepand de miercuri in biroul sau de viceprimar. In structura de conducere a primariei Bacau, Radu Ababei va ramane, in continuare, viceprimar, iar Iulian Stoican, care a indeplinit in perioada de arest a lui Stavarache atributiuni de viceprimar, s-a intors la calitatea de consilier local.