Deputatul PSD de Ialomita Marian Neacsu a fost condamnat marti de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar, informeaza Agerpres. Decizia instantei nu este definitiva.

Marian Neacsu a fost trimis in judecata in decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub acuzatia de conflict de interese, ancheta fiind deschisa in urma unei sesizari depusa de Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, Marian Neacsu, in calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacsu, in cadrul biroului sau parlamentar si apoi a avizat contractul de munca pe perioada determinata (iulie 2009 - decembrie 2012) in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.