Deputatul UDMR Marton Arpad si-a exprimat, luni seara, nemultumirea in plenul Camerei Deputatilor, inainte de ultimul vot in cazul Elenei Udrea, fata de incuviintarea solicitarii de arestare preventiva motivata de exprimarea de catre aceasta a unei opinii fata de dosarul in care este implicata, potrivit Mediafax.

Marton Arpad a luat cuvantul inainte de inceperea votului din plenul Camerei Deputatilor prin care este schimbat controlul judiciar in incuviintare a arestarii preventive in dosarul Microsoft.

Deputatul UDMR a semnalat faptul ca aceasta masura solicitata de procurori este motivata de anumite declaratii ale Elenei Udrea care au vizat dosarul in care este cercetata de DNA.

"Arestarea preventiva a unui deputat pentru ca si-a spus punctul de vedere, deci asta este acuzarea pentru care noi votam arestarea preventiva. S-a mai dat si votul pentru retinere... si arestarea preventiva pentru 30 de zile ca persoana respectiva si-a spus punctul de vedere in legatura cu ceva. Stimati colegi, care participati la acest vot, va faceti partasi la desconsiderarea Constitutiei Romaniei. E si mai grav ca insusi ministrul Justitiei participa la aceasta fapta (...). Nu cred ca noi putem sa facem o astfel de greseala. Eu, dupa primele trei votari, nu am mai participat desi eram in Camera la aceste voturi care, inca o data, sfideaza autoritatea Parlamentului Romaniei. O ia in deradere ... de cate ori poate fi arestata aceeasi persoana in aceeasi perioada", a declarat Marton Apad, care a fost aplaudat de colegi din plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii se pronunta, prin vot secret cu bile, asupra cererii ministrului justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, prin inlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulata in dosarul nr.880/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.