Traian Basescu si Elena Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu inainte de 1989, dar alaturi de ei au fost si alte persoane, a declarat premierul Victor Ponta la Romania TV, adaugand ca este convins ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca.

"Sunt convins ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca si sunt convins ca nu s-au comis toate de catre un singur om. Sigur, Basescu si Udrea au fost varfurile, cam cum au fost Nicolae si Elena Ceausescu inainte de '89, dar sa spunem ca doar ei...stim foarte bine ca nu", a spus Ponta la Romania TV, precizand ca se refera la politicieni din opozitie care pregatesc noi majoritati de guvernare, potrivit Mediafax.

Ponta a declarat si ca PSD va vota in Parlament in favoarea cererii de incuviintare a arestarii si a solicitarilor de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea, lucru ce se va intampla in toate cazurile similare.

"Este o decizie pe care am luat-o in grupurile parlamentare si care arata o anumita pozitie pe care o vom avea in toate cazurile. (...) Asa am discutat la grupurile parlamentare, asa am decis si da, asa vom face si nu ca acum intamplator e vorba de doamna Udrea - in decembrie, dupa cum stiti, am votat fiind vorba de colegi ai nostri, despre care sincer nici nu pot sa spun ca sunt vinovati, va stabili justitia daca au facut ceva, dar aceasta este decizia pe care am luat-o si este nevoie de consecventa", a mai spus Victor Ponta, citat de Agerpres.